Silahtarağa Ortaokulu

Vizyon: Örnek insanlar yetiştiren, çağın gereklerine uygun her türlü araç gereci kullanabilen, öğrencilerin kendilerine güvenmelerini sağlayacak, çok yönlü sosyal faaliyetler düzenleyen, kaliteli eğitim veren ve bulunduğu ilçede bu alanda örnek alınan bir okul olmak.

Misyon: Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için, yine Atatürk’ün ilke ve İnkılâplarından ödün vermeyen, ilk ve tek görevinin daima çalışmak olduğunu bilincinde olan, sürekli okuyan, sürekli araştıran, yeniliklere açık, üretken, kendini her yönde tamamlamış ve hayata her zaman umutla bakan, içinde bulunduğumuz yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler yetiştirip, öğrencilerimizi geleceğe hazırlama gayesindeyiz.

Başarılar: Okulumuz %95 oranında Anadolu Lisesine yerleştirme başarısına sahiptir.

Saatler: 08:20 / 14.30
Servis Bilgisi: Var
Sportif Etkinlikler: Yerel ve Yurtiçi Sportif Faaliyetlere aktif katılımlar sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: İl, ilçe ve ülke bazında yapılan etkinliklere katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları: Aktif eğitim-öğretim döneminde yapılan projelere öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından katılımlar sağlanmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Kız Öğrenci : 322 Erkek Öğrenci : 314 Toplam Öğrenci : 636

WEB - https://silahtaragaoo.meb.k12.tr

Adres - Sakarya Mahallesi Karadeniz Caddesi No2 Eyüpsultan/İstanbul

Yerleşim Yeri - Sakarya Mahallesi Karadeniz Caddesi No:2 Eyüpsultan/İstanbul