Tarihçe

Tarihçe

15.09.2023 96

 

Silahtarağa Tarihsel Gelişim 1957 yılında prefabrik Silahtarağa İlkokulu adı ile eğitim ve öğretime açılmıştır. İlk yılında okulumuzda 1 müdür ve 9 öğretmen görev yapmıştır. İlkokul olarak hizmete giren okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetlerini 1960 yılına tek katlı olarak prefabrik binasında sürdürmüştür. 1960 yılında iki katlı bina olarak hizmete devam etmiştir.1993 yılında okulumuz ilkokul statüsünden çıkarılarak ilköğretim okulu statüsüne kavuşturulmuştur. Okulumuz 2007-2008 öğretim yılında yıkılarak yeniden modern bir bina olarak 24 derslikli yapılmıştır.

 

İlk kurulduğu yıllarda 200 civarında öğrencisi bulunan okulumuzun, çevrenin gelişimine paralel olarak öğrenci ve öğretmen sayısında da artış olmuştur. Okulumuzun tüm arsa alanı 5795 m kare olup il özel idaresine aittir. Okulumuz bodrum –zemin- 3 kattan oluşmaktadır. Asansör ve özürlü bireyler için WC mevcuttur. Yemekhane, kütüphane, fen ve teknoloji atölyeleri, görsel sanatlar atölyesi, çok amaçlı salon, 4 idari odası bulunmaktadır. Okulumuzun bir bölümü geçici olarak OÇEM tarafından kullanılmıştır.

 

Okulumuza ismi bulunduğu semt ismi olarak verilmiştir. İsim Osmanlı İmparatorluğu döneminde sarayın silahlarından sorumlu kişiye bu bölgenin irat olarak verilmesinden kaynaklanmaktadır.

 

Okulumuz gündüzlü karma ve normal eğitim yapmaktadır. Silahtarağa Mahallesi ve Sakarya Mahallesinden öğrenciler almaktadır. Genellikle öğrenciler veli potansiyeli Anadolu’dan göç edip gelen insanlarımızdan oluşmaktadır.

 

Okulumuz Haliç kıyısında ön cephesi yeşil alana bakan ve ulaşımı rahat olan bir konumdadır.